Slik velger du riktig regnskapsfører

Det finnes utallige regnskapsførere som kan hjelpe deg med å holde kontroll på bedriftsøkonomien. Men hva kjennetegner egentlig et godt regnskapsbyrå, og hvordan finner du riktig samarbeidspartner for din bedrift? Her gir vi deg konkrete tips til hva du bør tenke gjennom når du skal velge regnskapsfører.

Har du en dyktig regnskapsfører med på laget, kombinert med gode styringsverktøy, kan du ta bedriften din til nye høyder. Er du på jakt etter noen som kan føre hele eller deler av regnskapet ditt, er det imidlertid viktig at du tenker nøye gjennom hva du ønsker å få ut av et eventuelt samarbeid.

For oss i Frier Accounting handler regnskapsføring om så mye mer enn tall og rapporter. Vårt mål som regnskapsfører er å veilede, effektivisere og forbedre din bedrifts økonomistyring. For oss er det snakk om å spare deg for både tid og bekymringer, slik at du heller kan fokusere på inntektsgivende virksomhet.

Det finnes en rekke regnskapsførere å velge mellom. Da er det desto viktigere at du går en ekstra runde på hva du forventer av byrået som skal bistå deg på veien. I denne artikkelen får du konkrete tips til hva du bør tenke gjennom når du skal velge regnskapsfører.

Vi ser nærmere på:

 • Hva du bør tenke på når du skal velge regnskapsfører.
 • Hva som kjennetegner en god regnskapsfører.

Hva bør du tenke på når du velger regnskapsfører?

En regnskapsfører kan være en svært verdifull ressurs for bedriften din. Noen som bidrar med langt mer enn «bare» å føre bilag. Vi Frier Accounting fungerer stadig oftere som en rådgivende, proaktiv sparringspartner for kundene våre. Nettopp derfor er det viktig at du tenker gjennom hva du ønsker å få ut av et eventuelt samarbeid. Har du kun behov for en «tallknuser», eller er du ute etter konkrete råd og tiltak som kan forbedre bedriftens lønnsomhet?

Det kan være nyttig å tenke gjennom disse spørsmålene:

 • Skal regnskapsføreren føre hele eller deler av regnskapet?
 • Hvilken rolle ser du for deg at regnskapsføreren skal ha?
 • Hvor viktig er det at regnskapsføreren har kjennskap til bransjen din?
 • Hva vil gjøre at du kommuniserer godt med en regnskapsfører?
 • Hva må på plass for at du skal føle deg trygg på samarbeidet?

Hva kjennetegner en god regnskapsfører?

Basert på mange års erfaring fra bransjen, har vi i Frier Accounting en klar oppfatning av hva vi mener gjør oss til en god regnskapsfører. Samtidig er det lurt å vurdere hva som vil være de viktigste faktorene for nettopp din bedrift.

Her er fem konkrete punkter som vi mener kjennetegner en god regnskapsfører:

 1. Verdifull rådgivning.

  En dyktig regnskapsfører analyserer tallgrunnlaget, og gjør funn som potensielt kan øke inntjeningen på bunnlinjen. Vi mener at regnskapsføreren bør fungere som en viktig sparringspartner for bedriften din. Du skal sitte igjen med konkrete tiltak som vil bidra til at dere jobber smartere, lønnsommere og mer fremtidsrettet.

 2. Bred bransjekunnskap.

  En god regnskapsfører har bred bransjekunnskap, og evner å sette seg inn i og tilpasse seg nettopp ditt marked. I Frier Accounting jobber vi med kunder over hele Østlandsområdet, store som små, i en rekke ulike bransjer. Blant våre kunder finner du bedrifter i byggebransjen, håndverksbransjen, eiendomssektoren og investeringsbransjen.

 1. God forretningsforståelse.

  Uten kjennskap til hvordan dere jobber, blir det umulig for en regnskapsfører å vite hvilke tilpasninger som vil gjøre hverdagen din enklere og mer lønnsom. En solid samarbeidspartner bruker derfor tid på å bli kjent med nettopp din bedrift. Det handler om å bli fortrolig med virksomheten din, se på hvem som gjør hva og hvorfor, i tillegg til selve bokføringen.

 1. Fremtidsrettede verktøy.

  Vår overbevisning er at gode verktøy, kombinert med solid økonomirådgivning, er essensielt for å lykkes. Med et skybasert regnskapssystem kan du være sikker på at de beslutningene du tar på vegne av virksomheten din, er basert på oppdatert og pålitelig informasjon.  I Frier Accounting tilbyr vi deg ikke bare markedets beste systemløsninger. Vi vet også hvordan du best kan utnytte dem.

 2. Tilgjengelighet og kundeservice.

  God kjemi og kommunikasjon er en forutsetning for at du skal få mest mulig ut av samarbeidet med en regnskapsfører. Det handler tross alt om å forvalte et felles mål: å øke inntjeningen og kutte kostnader. Da er det viktig at du og regnskapsføreren er på samme bølgelengde. At tilliten er på plass og at begge parter ser på oppgavene i et langsiktig perspektiv. I Frier Accounting er vi spesielt opptatte av å yte god kundeservice. Vi sørger for at du opplever oss som tilgjengelige, proaktive og verdifulle hele veien.

Velg Frier Accounting som din regnskapsfører

Nå sitter du forhåpentligvis igjen med et godt bilde av hva en regnskapsfører kan og bør være for din bedrift. Er du nysgjerrig på et mulig samarbeid med oss i Frier Accounting? Ta kontakt med oss for en hyggelig og uforpliktende samtale.