– Etter å ha gjort meg ferdig med skolegangen på barneskolen på Grønli og etter hvert Porsgrunn videregående skole, studerte jeg regnskap og revisjon tre år på BI i Oslo. Det ble ett år i militæret også i løpet av disse årene, og jeg var heldig å få jobb i Frier Accounting rett etter det. Der har jeg jobba i to år. Nå har jeg fått denne utrolige muligheten, noe som helt klart har vært en drøm for meg. Men hadde ikke tenkt at det var mulig å få en slik mulighet så tidlig som nå, forteller han.

Frier Accounting har til sammen 13 ansatte i dag. To av dem er nå tilknytta det nye kontoret som skal bygges opp i Oslo.

– Vi har ansatt en som blir med meg inn i lokalene på Økern. Jeg tar også med meg porteføljen min fra Skomværkvartalet, slik at vi har noe å starte med. Vi skal bygge ny portefølje i Oslo framover. Det blir utrolig spennende, sier Tony.

Ambisiøs

Tony har vokst opp på Grønli. Foreldrene kom til Norge fra Vietnam før han ble født. Han har trivdes veldig godt i lokalmiljøet på Grønli, og sier at Porsgrunn er en veldig fin by å vokse opp i.

– Jeg spilte fotball i Sundjordet og var sammen med skolekameratene på fritida også. Fortsatt har jeg kontakt med de gamle skolekameratene. Det er trygt og godt å vokse opp her i byen, sier han.

Han er veldig glad for å se at det går an å være ambisiøs og målretta og få det til i Porsgrunn.

– Det er utrolig kult at det skjer, og at det skjer så tidlig. Jeg fant veldig fort ut at det var økonomi som var min greie. Det ble også fort klart at regnskap og revisjon var det jeg ville drive med. Jeg har satt meg målsettinger underveis, og ambisjonene har hele tida vært at jeg skal ha et lederansvar. Nå er jeg partner og skal bygge opp en ny virksomhet i Oslo. Det er veldig moro, sier han.

Litt skummelt

Frederic Kristoffersen sier at Frier Accounting i Porsgrunn er godt etablert, med en portefølje som nærmer seg et tak her i regionen. Ved å opprette et nytt kontor i Oslo ønsker Pancom-ledelsen å sikre muligheten til vekst på regnskapssida også.

– Det er et veldig mye større nedslagsfelt å ta av i Oslo. Underskogen av firmaer som trenger regnskaps- og revisjonsbistand er veldig mye større enn her i Porsgrunn. Vi ser på dette nye kontoret som en gyllen mulighet til vekst for Frier Accounting, og kanskje blir Tony og hans kontor den største bidragsyteren i hele accounting-systemet etter hvert, sier Kristoffersen.

Han legger til at de er utrolig glade for å ha med Tony som partner, og som en ambisiøs medarbeider med klare mål. Tony legger ikke skjul på at det også innebærer at det føles litt som et press for å prestere.

– Jeg gleder meg utrolig til å få kontoret opp og gå for fullt, men jeg innrømmer at det er litt skummelt også, sier han.

Har flytta

Tony har flytta til Oslo for kort tid siden. 25-åringen sier likevel at han er grønligutt fremdeles, og at han ikke ser for seg å ha fast bopel i hovedstaten for all framtid.

– Jeg ser ikke for meg annet enn at jeg kommer til å flytte tilbake til Porsgrunn igjen med tid og stunder. Nå skal jeg konsentrere meg om å bygge opp det nye kontoret og sørge for at det blir et solid selskap. Så kan det nok bli etablering med bolig her hjemme igjen om noen år, sier han.